Ökad fettförbränning med hjälp av Vietnamesisk kanel
Kanel i sött och salt!
Kanel är oerhört gott, det kan nog de allra flesta enas om. Kanel är en krydda som återfinns i närapå samtliga kök världen över, vissa kök använder kanelen mest i sötsaker medan andra använder den omfångsrika kryddan i matlagning. Vi i Sverige älskar våra kanelbullar och vid Medelhavet gör man enastående köttgrytor med kanelsmak.
Den som intresserar sig för sina råvarors ursprung och lägger en aning ork på att hitta fräscha råvaror av generellt hög kvalitet känner till att kanel varierar en hel del beroende på var samt hur man handlar den. “Vanlig kanel” från stormarknader tillhör sällan kategorin “fin kanel”, men en styrka är givetvis att den är ganska billig.
Populärt på marknaden nu är vietnamesisk kanel. Den vietnamesiska kanelen är bättre än vanliga kanelen gällande alla punkter, plus att man behöver betydligt mindre dos av vietnamesisk kanel än vad som behövs av “vanlig kanel”. Den allra finaste kanelen är vietnamesisk kanel som man själv mal i en kryddkvarn – den som uppskattar kanel kommer aldrig att kunna återgå till dagligvaruhandelns i jämförelse aromlösa kanel. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare, luktar samt smakar mycket mer – i mindre dos än “vanlig kanel”, och den kan användas på alla traditionella sätt så länge man håller koll på att man inte doserar för mycket.
Kanelens hälsofördelar
Kanel är gott, visst, men det är också fantastiskt nyttigt! Vad inte alla vet är de oändliga hälsofördelarna som kanel bidrar till – och i samma grad som vietnamesisk kanel skänker godare samt starkare smak och doft, skänker den även tydligare fördelar åt hälsan. Den verksamma faktorn i kanel heter kanelaldehyd och procentandelen av den är mycket högre i vietnamesisk kanel om man jämför med ordinär kanel.
Vietnamesisk kanel är perfekt åt den som vill balansera sitt blodsocker, är man i riskzonen för diabetes rekommenderar till och med läkare att inkludera en aning kanel i den dagliga kosten med tanke på att den tar udden av blodsockertoppar och -dalar.
För människor som vill gå ner i vikt är kanel även effektivt eftersom kanelaldehyden ökar förbränningen och åstadkommer att kroppen väljer lagret fett framför muskler som bränsle. Även här är vietnamesiskt kanel betydligt starkare och kraftfullare än vanlig kanel.
Vietnamesisk kanel och ketos
Allt fler väljer att övergå till ketogena dieter, dvs drastiskt dra ner på, eller fullkomligt utesluta, kolhydrater i kosten. Detta gör man därför att må bättre, komma i form samt hamna i det stabila, fettförbrännande tillståndet ketos. En hel del personer på lågkolhydratdieter erfar dock ändå att de får bekymmer att hamna i stabil ketos och en teori går ut på att kroppen har nedsatt insulingkänslighet över årens lopp – inte nödvändigtvis till den nivå att man dragit på sig diabetes, men likväl tillräckligt, på en vanlig kolhydratsbaserad diet. Äter man vietnamesisk kanel tillsammans med sin vanliga lågkolhydratdiet så verkar det som att kroppen lättare hamnar i ketos och därjämte lättare står sig kvar i ketos. Ett hett råd för alla som kämpar med sin ketosbalans!
Var handlar man vietnamesisk kanel?
Vietnamesisk kanel är ännu sällsynt i Sverige, men söker man online finner man en del återförsäljare. Vad man inte vet när man handlar på nätet är hur kvaliteten är, men nu kan man inom kort få tag på exceptionellt fin vietnameisk kanel via Gert Strand AB. Håll utkik på www.allt-fraktfritt.com om du är intresserad av kvalitativ, prisvärd vietnamesisk kanel.