Saigonkanel hjälper dig i form
Ketos stimuleras med hjälp av Vietnamesisk kanel
Få vet att kanel har långt fler goda egenskapen än enbart smakgivare! De som anslutit sig till dieter med begränsat kolhydratsintag, såsom LCHF, Atkins alternativt Dukan «fårlov» att krydda med kanel, det är en av få helt accepterade smaksättare – en annan vanlig är vanilj. Vad som har upptäckts via detta är hur kanelen inte endast är godtagbar, utan till och med en stor hjälp för personer som strävar efter ketos – och den bästa av samtliga är den vietnamesiska kanelen som är den mest komplexa formen av Kassiakanel, och som bidrar till långt bättre verkning än «den äkta kanelen» Ceylon.
Vietnamesisk kanel – eller Saigonkanel som denna kanelsort ofta kallas – har visat sig slunga in kolhydratsratare i ketos oerhört raskt och effektivt.
Trots att man upplever sig hård med sitt kolhydratintag så anser otaliga LCHF:are att det likväl tar tid för kroppen att inträda i det fettförbrännande ketostillståndet, men om man tillför Saigonkanel i sin dagliga diet så ökar insulinkänsligheten och kroppen hamnar mycket fortare i ett ketogent tillstånd.
Saigonkanel är en formfixare åt samtliga
Det här med Saigonkanelens ketosstimulerande egenskaper är givetvis en fantastisk upptäckt och helt rätt i tiden då fler och fler upptäcker vilka positiva hälsoeffekter de ges av en ketogen diet. Ketos är det läge som kroppen träder in i när den tömt sitt glykogenlager. För att det här ska inträffa måste man strypa sitt kolhydratintag nästan totalt, vilket medför att man lever på en diet på framförallt kött, fisk, ägg, nötter samt ovanjordgrönsaker. Fett är likaså en betydande del i dessa dieter – allt från smör till olivolja och kokosfett.
Gå ner i vikt med hjälp av ketos
En ketogen diet, som LCHF (Low Carb High Fat), gör att personer på ett förhållandevis okomplicerat vis når sin idealvikt – den som är underviktig ökar i kilon och den som är överviktig tappar kilon. Saigonkanel, som främjar ketos, är därmed en fantastisk hjälp i kampen mot övervikten och mot en bättre hälsa.
Ifall man inte äter i enlighet med en ketogen diet utan istället då och då svävar ut med sötsaker och stora pastarätter så hjälper kanelen till på det vis att den tar udden av blodsockertopperna, som dessvärre är en oundviklig avigsida med kolhydratrik föda.
Insulinkänsligheten förhöjs av kanel – framför allt av Saigonkanel – vilket gör det svårare för kroppen att hinna lagra blodsockret i fettvävnaden innan den förbränns i blodet. Saigonkanel har visat sig kunna förhöja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger det normala.
Saigonkanel för smakens skull
Kanel har jämt funnits bland våra kryddor, denna bruna bark ger fyllig och fyllig smak åt allt från mat till desserter och drycker av olika slag – ja, det finns till och med tuggummin med kanelsmak! Vi har ätit kanelen därför att den är god, och framför allt under höst och vinter dyker ljuvliga recept tillsammans med kanel upp. Kanelbullar är en av svensk baktraditions mest älskade recept och lite kanel på morgongröten, alternativt morgonfilen/-yoghurten är en äkta klassiker.
När nu kanel visar sig vara så bra för hälsan och formen, både för lågkolhydratare och kolhydratsätare, så känns det än mer motiverat att krydda med denna väldoftande krydda i tid och otid, upp till fyra gram Saigonkanel kan man inta per dag, utan att äventyra negativa konsekvenser. För bästa utfall är det alltså Saigonkanelen som måste brukas.