Använd banangrädde för att dekorera tårtan
De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak av banan har många användningsområden och tack vare att den är fullkomligt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.
Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med arom från banan är verkligen inget undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten tydlig arom från banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden klart gul.
Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det medför självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir en del tårtor, det.
Självfallet har gräddaromerna fler användningsområden än enbart till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir betydligt lättare att få barnen att intaga sund, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul kulör och smak från banan.
En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för ultimata effekt. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan dock resultera i lite egendomlig eftersmak.
Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i färgen. Samtliga är riktigt goda men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller nytta.
Vill man göra hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går också att förena för att få till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och oerhört dynamisk grön färg.
Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika kulörer man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!
Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.
Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv tillverka underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.